Nunta de vis

planning1Un wedding planner este persoana care te ajută să economiseşti bani.

Cum? Având în vedere că primul pas în wedding planning este stabilirea bugetului, o să vă daţi seama de avantajele unui wedding planner şi discounturile pe care acesta le obţine pentru voi. Multă lume încă crede că angajarea unui profesionist pentru a le plănui nunta este atât de costisitoare încât nu vor reuşi nicicum să plătească serviciile unui wedding planner şi să aibă tot ce îşi doresc la nuntă. Eu sunt aici să vă spun că nu e deloc aşa J Folosesc o formulă stabilită în urma experienţei organizării de nunţi, care îmi permite să calculez cât va costa bugetul unei nunţi şi prin care aloc aproximativ 10% din bugetul total pentru Wedding Planner. De cele mai multe ori cei 10% nu vor reprezenta exact suma pe care o reţin, astfel banii rămaşi în plus pot fi folosiţi pentru alte lucruri.
Un wedding planner are idei creative la care e posibil să nu te fi gândit vreodată.

Experienţa îşi spune cuvântul, la fel şi dragostea pentru nunţi. Faptul că am organizat deja foarte multe nunţi a încrustat în mintea mea tot ce trebuie făcut şi plănuit pentru o nuntă. La fel şi în cazul ideilor creative, încă de la primul cuvânt spus, de la prima întâlnire cu voi, mirii, îmi dau seama ce ton de nuntă vi se potriveşte, care sunt detaliile care v-ar plăcea şi deja am în minte exemple de nunţi tematice în funcţie de sezon, buget, personalitate.
Wedding plannerul este versat în wedding etiquette.

Ce înseamnă asta mai exact? Este vorba despre conflictele, argumentele  sau întrebările care apar atât de des între membrii familiei atunci când are loc procesul de organizare a nunţii. Cine se ocupă de lista invitaţilor? Cine plăteşte pentru anumite servicii? Cine discută cu furnizorii pentru a obţine cel mai bun preţ? Cum ar trebui să arate invitaţiile şi programul nunţii? Toate aceste întrebări primesc răspunsuri de la wedding planner şi adio argumente! Nunta este a voastră, nu a părinţilor sau rudelor, voi decideţi cum vă doriţi să fie totul, iar eu am grijă ca visele voastre să devină realitate.
A avea un wedding planner înseamnă a avea timp să îţi vezi de viaţă.

Tocmai v-aţi logodit şi visaţi la o nuntă ca-n poveşti, mai aveţi timp şi răbdare pentru vă ocupa de toate detaliile stresante care apar pe parcursul organizării nunţii? Sunt convinsă că v-ar plăcea mai mult să vă gândiţi la petreceri, cumpărături, şedinţe foto, întâlniri cu prietenii pentru a le împărtăşi vestea cea mare… Cine s-ar putea bucura de toate acestea dacă ar fi presaţi constanţi de stresul organizării nunţii? Eu mă ocup de buget şi încadrarea în bugetul stabilit, fac programări la restaurant, cofetărie, coafor, probă rochie de mireasă ş.a.m.d., păstrez contactul permanent cu furnizorii şi mă asigur că totul merge conform planului, în timp ce mirii mei se pot concentra pe organizarea timpului lor liber.
Un Wedding Planner se dovedeşte a fi prietena ta cea mai bună în ziua nunţii.

Pentru ca totul să iasă bine şi conform planului trebuie făcut un wedding timeline. Acest timeline va conţine datele până la care trebuie rezolvate anumite servicii sau obţinute anumite produse pentru ca să se evite stresul  de a face totul pe ultima sută de metri. Pe lângă acest timeline e nevoie şi de un program stabilit pentru ziua nunţii: pregătirea mirilor, şedinţele foto, durata ceremoniei civile şi a celei religioase, cât durează deplasarea între diferitele locaţii. Acest program este creat specific şi pentru mireasă, mire, petrecere şi pentru membrii familiei care participă la nuntă. Sunt destul de multe lucruri de supervizat, iar în ziua nunţii mirii ar treburi să se relaxeze şi să se bucure de momentul lor unic în viaţă.